Hogyan lehet kimutatni a szemcseszórás gép tisztító hatását

- 2024-08-02-

A tisztító hatása asörétszóró gépa következő módszerekkel tesztelhető:

1. Szemrevételezéses ellenőrzés:

Közvetlenül figyelje meg a munkadarab felületét, és ellenőrizze, hogy eltávolították-e az olyan szennyeződéseket, mint a vízkő, rozsda, szennyeződés stb., és hogy a felület elérte-e a várt tisztaságot.

Ellenőrizze a munkadarab felületének érdességét, hogy megállapítsa, megfelel-e a követelményeknek.

2. Felületi tisztaság észlelése:

Az összehasonlító minta módszerrel hasonlítsa össze a kezelt munkadarab felületét a standard tisztasági mintával a tisztaság értékeléséhez.

A maradék szennyeződések meghatározásához nagyító vagy mikroszkóp segítségével figyelje meg a munkadarab felületének mikroszkópos állapotát.

3. Érdességérzékelés:

Használjon érdességmérőt a munkadarab felületének érdességparamétereinek mérésére, mint például Ra (a profil számtani átlagos eltérése), Rz (a profil maximális magassága) stb.

4. Maradék feszültség észlelése:

Mérje meg a maradó feszültséget a munkadarab felületén sörétszórás után röntgendiffrakciós módszerrel, zsákfurat módszerrel és más módszerekkel, hogy értékelje a szemcseszórásnak a munkadarab teljesítményére gyakorolt ​​hatását.

5. Bevonat tapadási teszt:

A bevonatot sörétszórás után visszük fel a munkadarab felületére, majd a bevonat tapadást teszteljük, ami közvetve tükrözi a szemcseszórás tisztító hatását a bevonat tapadásra.