A sörétfúvó gép szemcseszórás hatását befolyásoló tényezők

- 2022-05-07-

1. A keménység asörétszóró gépacélhomok: ha az acélsörét és acélhomok keménysége nagyobb, mint az alkatrészé, a keménységi érték változása nem befolyásolja a szemcseszórási szilárdságot. Az ereje asörétszóró gépa szemcseszórási szilárdságra csökken; ha az acélsörét és az acélszemcse puhább, mint az alkatrészek, ha a szemcseszórási keménység értéke csökken, a szemcseszórás szilárdsága is csökken. Ha a kívánt hatás nem érhető el, a hatalom asörétszóró gépmegfelelően növelhető. a szemcseszórási szilárdság növelésére.

2. Sörétszórás sebessége: Ha a szemcseszórás sebessége nő, a szemcseszórás szilárdsága is nő, de ha túl magas, az acélsörét és az acélhomok károsodása megnő.

3. A mérete asörétszóró gépacélszemcse: Minél nagyobb az acéllövés, annál nagyobb az ütés kinetikus energiája, és annál nagyobb a szemcseszórási szilárdság. Ezért a szemcseszórási szilárdság meghatározásakor csak kis acélszemcsét és acélszemcsét válasszunk, így a tisztítási sebesség viszonylag megnövekszik. A szemcseszórás méretét az alkatrész formája is korlátozza. Ha az alkatrészen horony van, az acélsörét és az acélszemcse átmérőjének kisebbnek kell lennie, mint a horony belső sugarának a fele.

4. Vetítési szög: Ha az acélsörét és acélhomok sugára merőleges a szórandó munkadarabra, az acélsörét és az acélhomok szilárdsága viszonylag jó, és általában ebben az állapotban kell tartani a sörétszóráshoz. Ha az alkatrészek alakja korlátozza, kis szögű szemcseszórás szükséges, az acélsörét és az acélszemcse méretét és sebességét megfelelően növelni kell.