A horgos sörétes szórógép fő alkatrészei

- 2021-12-07-

A fő összetevők akampós sörétszórásos gépsörétszóró berendezés, emelő, szeparátor és szállítószalag. Mindegyik rész nélkülözhetetlen szerepet játszik a horogátadás teljes folyamatában.
A sörétszórás az egész horgos sörétszóró gép kulcsfontosságú része. A sörétrobbanó berendezésben alapvetően három rész van: kilökőlövedék, gyűjtőlövedék és irányrendszer. Amikor a tárgy megérkezik a sörétszóró géphez, az elülső és a hátsó ajtó automatikusan bezárul, hogy elkerülje a robbantás elmaradását a szemcseszórási folyamat során. A sörétszóró gép tájolása a számítógéppel vezérelhető. A szemcseszórás befejezése után a felhasznált sörétet összegyűjtik a következő szemcseszórás és polírozás céljából.
Az emelő főként lehetővé teszi a tárgyak fel-le mozgását a sörétfúvó gép belsejében, különösen viszonylag hosszú tárgyak esetén, könnyen érzékelhető a fejre és a fenékre gyakorolt ​​sörétes hatás nem nyilvánvaló, így a fel és le mozgás növelheti a hatótávolságot használatának.
Az elválasztót porgyűjtőnek hívjuk. Általában zsák alakú porgyűjtőt használnak, ami viszonylag költséghatékony. Természetesen a gyár eltérő igényei szerint lehetnek más típusú porgyűjtők is, melyeket elsősorban szemcseszórásra használnak. A folyamat során keletkező port kicsapják és leválasztják, ami nagymértékben garantálja az ipari környezetet és a munkabiztonságot.

Az utolsó szállítószalagot a horgos sörétfúvó gépben használják a tárgyak szállítására a felső láncon. A számítógépes vezérlésen keresztül a szállítószalag a tétel méretének megfelelően állandó időre rögzítve van a legtökéletesebb szemcseszórásos öregedés elérése érdekében.