Görgős szórógép napi ellenőrzése

- 2021-11-22-

Más berendezésekhez képest a görgős átmenő sörétszórási gép nagyobb munkahatékonysággal és nagyobb önkárosodással rendelkezik, ezért a karbantartás különösen fontos. A görgős szállítószalag sörétszórásos gép szokásos nagyjavítása és karbantartása: A gépet rendszeresen felül kell vizsgálni, és figyelmet kell fordítani a karbantartásra és a kenésre. Szigorúan tilos szerszámokat, csavarokat és egyéb apróságokat a gépben hagyni a nagyjavítás során.

1. Ellenőrizze, hogy a sörétfúvó helyiségben a kopásálló görgők szorosak-e, hogy a lövedékek ne hatoljanak be és ne sértsék meg a hengereket.

2. Bármikor ellenőrizze a beltéri görgőköpeny kopását, és ha sérült, időben cserélje ki.

3. Ellenőrizze a szemcseszórás kamra védőlemezét és anyáit, és cserélje ki, ha sérültek.

4. Gyakran ellenőrizze és cserélje ki a tömítőkamrák gumi tömítőfüggönyeit a kamratest mindkét végén, hogy megakadályozza a lövedékek kirepülését.

5. Ellenőrizze, hogy a szemcseszórás kamra karbantartása [] szorosan zárva van-e. A kamra elülső és hátsó végén található gumi titkos függönyöket nem szabad kinyitni vagy eltávolítani, és ellenőrizze, hogy a végálláskapcsoló megfelelően érintkezik-e.

6. Ellenőrizze a spirállapát kopásának mértékét és a csapágyülés állapotát.

7. Ellenőrizze a dobófej védőburkolatának kopottságát. A penge cseréje esetén a súlyt egyenletesen kell tartani.

8. Rendszeresen ellenőrizze a fejdobó szíjat és állítsa be a keskeny ékszíj feszességét.

9. Ellenőrizze a dobóáram-mérő leolvasását, hogy a lövedék megfelelő áramlási sebességét mutatja-e. Függetlenül attól, hogy a dobófej futási hangja normális-e, egyik csapágy sem melegszik túl (a hőmérséklet 80°C-nál alacsonyabb).

10. Ellenőrizze, hogy az emelő szállítószalagja mentes-e az eltéréstől, a feszességtől, és hogy a garat nem sérült-e.

11. A gép indítása előtt ellenőrizze, hogy nincs-e szennyeződés a görgős asztalon, és hogy az anyagok el vannak-e helyezve a görgős asztalon.

12. Kétnaponta kenje meg az erőátviteli láncot.

13. Havonta tisztítsa meg, ellenőrizze és olajozza be a gördülőcsapágyakat.

14. Évente egyszer cserélje ki a kenőolajat a reduktorban.