Óvintézkedések a sörétfúvó géphez használt acélsörét kiválasztásához

- 2021-09-27-


1. Minél nagyobb az acélsörét átmérője, annál nagyobb a felületi érdesség tisztítás után, de a tisztítási hatékonyság is nagyobb. A szabálytalan alakú acélszemcse vagy acélhuzal vágott sörét tisztítási hatékonysága nagyobb, mint a gömb alakú söréteknél, de a felületi érdesség is nagyobb.

⒉A nagy hatékonyságú tisztítólövedék gyorsan koptatja is a berendezést. Csak a használati idővel számolják, de a gyártási hatékonysághoz képest nem gyors a kopás.

3. A keménység egyenesen arányos a tisztítási sebességgel, de fordítottan arányos az élettartammal. Tehát a keménység magas, a tisztítási sebesség gyors, de az élettartam rövid és a fogyasztás nagy.

4. Mérsékelt keménység és kiváló rugalmasság, így az acéllövés a tisztítóhelyiség minden helyére elérhet, csökkentve a feldolgozási időt. A lövedék belső hibái, mint például a pórusok és repedések, zsugorodási lyukak stb., befolyásolhatják a lövedék élettartamát és növelhetik a fogyasztást. Ha a sűrűség nagyobb, mint 7,4 g/cc, a belső hibák általában kisebbek. A hálószalagos sörétfúvógép által kiválasztott acélszemek közé tartoznak acélhuzal vágott sörét, ötvözött sörét, öntött acél sörét, vas sörét stb.