Problémák, amelyekre figyelmet kell fordítani a homokfúvó helyiség kialakításánál

- 2021-08-03-

1. A takarító helyiség szellőzőrendszere ahomokfúvó helyiséggondoskodnia kell arról, hogy a takarítóhelyiség minden nyílásán mindig legyen levegő átáramlása munka közben.

2. A levegő bemeneti nyílásainál terelőlemezeket kell felszerelni, hogy a csiszolóanyag és a por részecskékhomokfúvása lehető legkevesebbet repül a szomszédos munkaterületre a légbeömlő és a terelőlemezek együttes hatására, és a por nem jut el a levegőbemeneteken. Vagy túlcsordul a nyílásból.

3. A szellőztetéshez szükséges levegőmennyiségnek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a tisztítóhelyiségben lévő poros levegő a szemcseszórás befejezése után hamarosan eltűnjön.

4. A takarító helyiség ajtaja csak azután nyitható kihomokfúvásműködés leáll, és a szellőzőrendszer működése csak a helyiség poros levegőjének eltávolítása után állítható le.

5. A fúvós tisztító berendezésből kibocsátott levegőt a poreltávolító berendezéssel meg kell tisztítani, majd a légkörbe kell engedni. A poreltávolító berendezésben felgyülemlett por legyen könnyen tisztítható és szállítható, és ne szennyezzen más munkaterületet.

6. A szellőzőrendszer egyes szakaszainak szélsebességét megfelelően kell megválasztani. Ha a szél sebessége a csővezetékben túl alacsony, az anyag eltömődik a csővezetékben az elegendő energia hiánya miatt. A vízszintes csővezeték eltömődését valószínűleg az alacsony szélsebesség okozza. A csővezeték túlzott szélsebessége nemcsak növeli a rendszer ellenállását és az energiafogyasztást, hanem felgyorsítja a berendezések kopását is.

7. Túl alacsony szélsebesség a robbantási helyiség levegőbemeneténél a szellőztető rendszerben a por kifolyását okozza a robbantási helyiségben. Ha a szívónyílás szélsebessége túl nagy, akkor a csiszolóanyag beszívódik a szellőzőcsatornába, vagy akár a porgyűjtőbe, ami nemcsak a csiszolóanyag indokolatlan fogyasztását növeli, hanem a porgyűjtő élettartamát is lerövidíti.

8. Terelőket kell felszerelni a levegő bemeneti és szívónyílásainálhomokfúvó helyiséghogy megakadályozza a por túlcsordulását vagy a csiszolóanyagok beszívását a szellőzőrendszerbe.

9. Állítson be néhány levegőmennyiség-szabályozó szelepet a szellőzőcsöveken, hogy a levegő mennyiségét szükség szerint állítsa be, hogy a szélsebesség a rendszerben ésszerű szintet érjen el.

10. A szellőzőrendszerben lévő porral teli levegő a szellőzőcsatornákban áramlik. A szellőzőcsatornák tervezésekor a légcsatornákban a szélsebesség helyes megválasztása mellett néhány szerkezeti kialakítással is gondosan foglalkozni kell, hogy a szellőzőcsatornákban a levegő mennyisége minimális legyen. ellenállás.